توضیحات
بيشتر گفتگوها توسط آمريكاييها انجام شده و در همين بخش است كه بعضي مشهورترين مصاحبههاي گدار آمدهاند (گفتگوي خودماني او با پالين كيل در حضور دانشجويان و شرح موشكافانهتر اندرو ساريس از ديدار با گدار). چند گفتگوي مهم انگليسي (شامل اولين مصاحبه كتاب، با تام مِلن، و پنهلوپي گيليات) و يك گفتگوي فرانسوي، كه در نسخه اصل كتاب وجود ندارد، بقيه بخشهاي كتاب را تشكيل خواهند داد.
گردآورندۀ كتاب، ديويد استريت، مؤلف كتابي تحيلي دربارۀ سينماي گدار با نام «فيلمهاي ژان لوگ گدار: ديدنِ ناديدني» نيز هست كه توسط انتشارات دانشگاه كمبريج منتشر شده. استريت براي همان ناشر كتابي هم دربارۀ آلفرد هيچكاك نوشته است.
آيا كارنامۀ گدار نمونهاي از بزرگترين ستيز هنر سينما با كاپيتاليزم، ميانهروي و ابتذال بصري است؟ هنر گدار در عين تداومي سرسختانه نمونهاي است از دگرگوني، تكميل و اعتلاي زبان در طي دو قرن و تجديدنظري سرسختانه در آن كه منجر به خلق بعضي از كليديترين تصاوير سالهاي هر دوران شده است. اين كتاب، از زبان خود گدار، شرح سفر تكنفرهاش در جادههاي سنگلاخي تاريخ فرهنگ است كه تصويري كمابيش پيشگويانه از آينده ميدهد.»
بخشی از متن کتاب:
میدانید، مفاهیم تغییر میکنند. دست کم برای ما در فرانسه؛ اینجا (آمریکا) را نمیدانم. وقتی ما شروع کردیم به نقد نوشتن – و نقد نوشتن برای ما نخستین قدم در مسیر فیلم ساختن بود- بسیاری از منتقدان در روزنامههای فرانسوی حتی نمیدانستند میزانسن چیست. بنابراین باید پاسخی میداشتیم. باید برایشان توضیح میدادیم که کارگردان فقط کارگردان نیست، شخصی بسیار خاص است – یک «متورانسن». کار بسیار سختیست، اما موفق شدیم این مفهوم را جا بیاندازیم و حالا همه – خوب یا بد- میگویند دارند میزانسن میسازند. پس حالا وقتش رسیده که بگوییم میزانسن موضوع چندان مهمی هم نیست. شاید چیز مهمتری هم باشد.
وقتی ما در فرانسه کارمان را شروع کردیم کارگردانان مولف بهحساب نمیآمدند و در ردیف اشخاص اهل فن قرار داشتند. بنابراین باید اعلام میکردیم کارگردان هم مانند نقاش و نویسنده مولف است. اما حالا که همه قبول دارند کارگردان مولف است – حتی انواع فیلمسازان هالیوودی مولف محسوب میشوند- باید بگوییم مولف بودن تنها قدم اول است؛ باید از آن فراتر برویم.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.