حقوق شهروندی در شهرسازی

900.000 ریال

کتاب حقوق شهروندی در شهرسازی با مروری بر مفهوم حقوق شهروندی ، تاریخچه و فلسفه آن را در کشورهای غربی و اسلام بررسی می کند . پس از مطالعه آرای فیلسوفان و متفکران غربی ، بر روی اصلی ترین موضوعات مرتبط با شهروندی ، یعنی مشارکت ، آموزش ، فرهنگ شهروندی ، حقوق و مسئولیت ها بحث می شود . همچنین ، مفهوم شهروندی در منابع حقوقی ایران و حقوق شهری مطالعه می شود .

نویسنده

,

چاپ

قطع

وزیری

صفحات

104 صفحه

ناشر

موجود در انبار

توضیحات

کتاب حاضر با هدف بررسی حقوق شهروندی در شهرسازی نگاشته و در هشت فصل تنظیم شده است. این کتاب با مروری بر مفهوم حقوق شهروندی، تاریخچه و فلسفه آن را در کشورهای غربی و اسلام بررسی می‌کند. پس از مطالعه آرای فیلسوفان و متفکران غربی، بر روی اصلی‌ترین موضوعات مرتبط با شهروندی، یعنی مشارکت، آموزش، فرهنگ شهروندی، حقوق و مسئولیت‌ها بحث می‌شود. همچنین، مفهوم شهروندی در منابع حقوقی ایران و حقوق‌ شهری مطالعه می‌شود.

با بررسی حقوق شهروندی در کشورهای غربی پیشگام در این زمینه و کشورهای در حال توسعه، میان این دو مقایسه‌ای صورت می‌گیرد. این کتاب برای دانشجویان رشته‌های برنامه‌ریزی شهری تدوین شده است. به رغم دقت فراوان در تدوین و تالیف، این کتاب خالی از ایراد نیست. امید است خوانندگان محترم با راهنمایی‌های ارزشمند خود، نگارندگان را در کیفیت بهتر چاپ‌های بعدی یاری رسانند.

در دوران معاصر با وقوع انقلاب مشروطه، ترجمه‌ای از قوانین اساسی کشورهای بیگانه، بدون توجه به تفاوت‌های بنیادین، به کار گرفته شد. نتیجه‌ی این تقلید و بومی نکردن نسخه‌های خارجی، منجر به بی‌ثمری تلاش برای مطالبه‌ی حقوق شهروندی شد، در قانون شهرداری‌ها مصوب ۱۳۳۴ با اصلاحات و الحاقات کنونی، در فصل ششم ماده ۵۵ در باب وظایف شهرداری توضیحاتی داده شده است ولی در این قانون، که هم از حیث عنوان و هم حیث محتوایی ارتباط بسیار مستقیمی با موضوع شهروندی دارد نه تلویحا و نه تصریحا هیچگونه ذکری از شهروندی به میان نیامده و صرفا به وظایف شهرداری‌ها ـ و نه شهروندان ـ اشاره شده است. درحالی‌که در مجموعه قوانین شهرداری‌های کشورهای پیشرفته هنگام بحث از این گونه مباحث و موضوعات به رابطه دوسویه‌ی شهرداری و شهروندان پرداخته می‌شود و همزمان وظایف و حقوق شهرداری و شهروندان توأمان مطرح می‌گردد

 

فهرست مطالب کتاب حقوق شهروندی:

  1. مفاهیم، تعاریف و مبانی حقوق شهروندی
  2. شهروندی: تفاوت‌ها و مصادیق
  3. اسلام و حقوق شهروندی
  4. حقوق شهروندی در غرب
  5. شهروندی: ضرورت‌ها و نتایج
  6. حقوق شهروندی و شهرسازی مشارکتی
  7. شهروندی در ایران
  8. بررسی تطبیقی حقوق شهری در نظام‌های مختلف

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “حقوق شهروندی در شهرسازی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *